Notice: Undefined index: hu-HU in /var/ftp/www4/cellspan/szendvicspanel.net/administrator/components/com_sh404sef/shSEFConfig.class.php on line 1262

Notice: Undefined variable: config in /var/ftp/www4/cellspan/szendvicspanel.net/templates/td_cletra/index.php on line 24

Notice: Trying to get property of non-object in /var/ftp/www4/cellspan/szendvicspanel.net/templates/td_cletra/index.php on line 24
JPAGETITLE

Cserepeslemez

Cserepeslemez

A cserepeslemez kiválóan alkalmas tetőfedésre, megjelenése illeszkedik a kor igényeihez, súlya csekély, szerelése gyors és egyszerű.cserepeslemez-teto

 

Példák a cserepeslemez felhasználására:

A cserepeslemezt leginkább a családi házak tetejének burkolásához választjuk. A cserepeslemez a tetőre felrakva a hagyományos, cseréppel rakott tetőre hasonlót, azonban a szerelése gyorsabb és könnyebb megoldást jelent.

A cserepeslemez egyre inkább elterjedt, nemcsak családi házak tetejére, de nagyobb ipari, gazdasági épületek, társasházak tetőburkolásához is használatos, mert az igény szerinti hosszban gyártott cserepeslemez időt és energiát takarít meg, mivel egy darabban könnyen és gyorsan szerelhető a tetőkre, tetőlécekre.

Mivel kedvező áron tetszőleges méretben és színben választható a cserepeslemez, ezért nemcsak épületek tetejére, hanem kerti építmények, filagóriák, előtetők burkolásához is kedvelt termék a cserepeslemez.

A cserepeslemezt igény szerinti hosszúságban gyártjuk, hogy a tető a gerinctől a csatornáig egy táblával legyen lefedhető.

 

Cserepeslemez anyaga:

A cserepeslemez színes horganyzott acéllemezből készül.

 

Választható cserepeslemezek:

A cserepeslemezeinket kétféle mintázattal gyártjuk:

 • - hódfarkú mintázatú cserepeslemez
 • - szinuszos mintázatú cserepeslemez

 

Mire figyeljünk, ha cserepeslemezt akarunk vágni?

A cserepeslemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú lemez vágásához.

 cserepeslemez-vagas

A cserepeslemez ajánlott lécezési igénye:

A cserepeslemez lécezését a szarufa oldalfal felőli vágásnál kezdve a következőképen ajánlott kivitelezni: az első léc a szarufa végére kerüljön, a második léc közepe az első léc közepétől 25 cm távolságra, minden további léc közepe 35 cm távolságra kerüljön az előző léc közepétől, az utolsó léc közepe tetszőleges távolságra lehet az utolsó előtti léc közepétől, de legfeljebb 35 cm-re. A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé. A felfogatás mindig a cserepeslemez "rokkantása" alatt 5 cm távolságra kerüljön. A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre. A tető dőlésszögének meg kell haladnia a 30°-ot, hogy a víz megfelelően tudja elhagyni a tető felületét cserepeslemez-lefolyas.

 

 

Cserepeslemez felhasználása

 

 

Az általunk forgalmazott cserepeslemez általában lakások tetőzetére alkalmazzák. A cserepes lemez tetők nm súlya 5kg, amely jelen pillanatban a legkönnyebb tetőfedő anyag a magyar építőiparban, ugyanis az oly gyakran elterjedt kisméretű palával fedett tetők átfedésére. Tovább gyarapítja erényeit az esztétikus megjelenés, amely megszólalásig hasonlít a nagy súlyú cseréptetők küllemére.

A cserepeslemez az egyetlen olyan anyag, ami semmilyen plusz súlyt nem ró a tartó szerkezetekre illetve az építmény falazatára és alapjára se. Fel tudja venni a faszerkezet által rárótt negatív terheket. A cserepeslemez ez által elkerülhető az oly sokszor jelentkező falrepedések, amelyek a kisméretű palával fedett tetők átfedése után (pl. cserép (50kg/nm)) rendszerint jelentkezik a magánlakásokban.

 

Cserepeslemez garanciális feltételei:

 

A cserepeslemez ÉMI tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Több év garanciát vállalunk az általunk forgalmazott cserepes és trapéz lemezekre.

 

Mennyire strapabíró ?

 

A sima horganyzott lemez 70-90 éves élettartamot is elér, amit csak az fokoz az általunk forgalmazott cserepeslemez a 24 mikronos poliészter festék bevonata. A cserepeslemez roppant tartós és esztétikus tető és egyéb felületet lehet készíteni.

 

Cserepeslemez előnye:

 

A cserepeslemez bármilyen karbantartó vagy javítási munkálatoknál egyszerűen elvehető a helyükről és ugyan úgy visszahelyezhetők, cserepeslemez egymásra is rakható.

Cserepeslemez előnyére szolgál a gondozás mentesség (nem kell mosni nem tapad meg a moha …stb.), szép színes felület, és a cserepeslemez szerkezeti mobilitás ugyanis roncsolás mentesen oldható kötésekkel van rögzítve(csavarozással) cserepeslemez, egymáshoz is.

Az általunk forgalmazott cserepeslemez  színek széles repertoárjával állunk megrendelőink rendelkezésére.

 

Ajánlás:

Cserepeslemez forgalmazása, lemez termékek, acélszerkezetek egyenesen a gyárból. Minőségi alapanyagokból, tanúsítvánnyal rendelkező cserepeslemezek kiváló áron. A cégünk egyik fő terméke a cserepeslemez. Látogasson el weboldalunkra az akciós árakért, akciókért, aktuális információkért , cserepeslemez minőségi mutatókért. A cserepeslemez strapabíró szerkezete és kiváló stabilitása miatt nagyon közkedvelt. Használja ön is...

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás

Cégünk 2004-ben alakult, magyar tulajdonosok által. A cég vezetése több mint 10 éves szakmai tapasztalattal bír az acélszerkezetes épületek kivitelezésében ezért ügyfeleink zökkenőmentes kiszolgálásra számíthatnak. Egyik alapvető célunk, hogy modern, a piac elvárásainak teljes mértékben megfelelő termékeket ajánljuk vevőinknek, amelynek érdekében folyamatos fejlesztőmunkát végzünk. 2012-ben Bánházi Bernát és Bánházi Barnabás kapta Szabolcs – Szatmár – Bereg Megye, Év Termelő Vállalkozója díját.

 

Szolgáltatásaink


 • - szendvicspanel gyártása (termékünket 50-200 mm-es vastagságban – a kívánt hőszigetelésnek megfelelően – és tetszőleges hosszban gyártjuk),

 • - szendvicspanel értékesítése,

 • - szendvicspanel szerelése,

 • - acélszerkezet gyártása,

 • - acélszerkezetű épületek generálkivitelezése,

 • - trapézlemez forgalmazása,

 • - szelemen forgalmazása,

 • - élhajtott elemek (6 m), csavarok, kötőelemek, tömítőanyagok, kiegészítők forgalmazása.

 

 

A szendvicspanel

Szendvicspanel

Szendvicspanel:

 

A szendvicspanel olyan többrétegű, előregyártott építőelem, amely többnyire a hőszigetelő rétegből és az azt körbezáró fegyverzetből áll. Készülhet könnyű-, középnehéz és nehéz-szerkezetes kialakítással.

 

 

Mind szélesebb körben terjed a szendvicspanelből készült épületek alkalmazási köre, köszönhetően a kiváló jellemzőknek:szendvicspanel-ár

- kiváló hőszigetelési képesség
- csekély önsúly
- pontosan illeszkedő fugakialakítás
- azonnali szerelhetőség
- higiénikus felület
- gyors és biztonságos szerelés
- hosszú élettartam

 

A legegyszerűbb, leggyorsabb, és végül – de nem utolsósorban – legolcsóbb a polisztirol hab töltésű szendvicspanelek alkalmazása:

- üzemcsarnokok
- gazdasági épületek
- műhelyek
- raktárak
- hűtőházak stb. burkolataként.

 

A szendvicspanel gazdaságos megoldást jelent az oldalfal, válaszfal és álmennyezet megoldások között. A szendvicspanel 1150 mm fedőszélességű, átmenő rögzítésű, hőhídmentes kapcsolatokkal kétoldali 0,5 mm vastag acéllemez fegyverzettel és polisztirol hőszigeteléssel rendelkezik.

A panel nútféderes kialakítású, ezért egyszerűen, gyorsan szerelhető fém szelemenre, vasbetonra, vagy fa tartóra. A rögzítése tömítőalátétes önfúró csavarral történik, vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhető, és bármilyen épületen felhasználható.

Teremékünket 50-, 90-, 120-, 150-, 200mm-es vastagságban (a kívánt hőszigetelésnek megfelelően) és tetszőleges hosszban egy ausztrál gyártmányú, számítógép által vezérelt gépsoron gyártjuk.

A többféle panelvastagság, színválaszték lehetővé teszi, hogy a célnak legmegfelelőbb kerüljön alkalmazásra, ezáltal a műszaki, esztétikai és gazdaságossági igények egyaránt optimálisan kielégíthetők.

szendvicspanel-színek

Cégünk ingyenes burkolat tervezéssel áll vevői rendelkezésére, legyen az meglévő vagy új épület, így kivitelezéssel járó hulladék minimálisra csökkenthető.


Szendvicspanel bővebben:

tartalom:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Szendvicspanel

 

A szendvicspanel olyan többrétegű, előre gyártott építőelem, amely többnyire a hőszigetelő rétegből és az azt körbezárófegyverzetből áll. Készülhet könnyű-, középnehéz és nehézszerkezetes kialakítással. Tipikus és világszerte nagy darabszámban gyártott változata a paneles és alagútzsalus épületek homlokzati falpaneljei, melyben a fegyverzet kívül-belül vasbeton, de ugyanígy készülhet könnyűszerkezetes építményekhez trapéz hullámprofilú, vagy mikrobordás lemezekből. Alkalmazása azonban nem merül ki az építményekben, alkalmazzák különféle gépjárművekben (pl. repülőgépek) és az űrhajózásban is. 


Előnye a szendvicspanelnek

 • gyorsan és nagy darabszámban gyártható,
 • a legyártott példányok minőségi szórása kis értékek közé szorítható (folyamatosan a kíván minőséggel előállítható),
 • gyorsan beépíthető és szerelhető,
 • változatos külső-belső burkolattal készíthető,
 • esztétikus megoldás épületek hőszigetelt tető, oldalfal és belső térelválasztóinak építéséhez.

Hátránya a szendvicspanelnek

 • ipari méretű előregyártó üzemet igényel,
 • pontos és precíz szakmunkát igényel (fokozott munkaminőség),
 • nehézszerkezetű szendvicspanelek esetén vezérgép (daru) szükséges a beemeléshez,
 • könnyűszerkezetes szendvicspanelek esetén alacsony a hőtároló tömeg (kicsi a testsűrűsége),
 • a panelkapcsolatoknál öndilatálódás és hőhíd alakul ki; kialakításuk körülményes, a kapcsolatok készítése és későbbi karbantartásuk nagy figyelmet és szakértelmet igényel.

Alapanyag

szendvicspanel külső-belső burkolat (fegyverzet)

A fegyverzet lehet 0,35-0,60 mm vastag acéllemez, melynek felületvédelme tűzihorganyzás, vagy színezett poliészter alapú bevonat, faanyagú, papír, különféle fém és műanyagfóliák, illetve beton, vasbeton. A beton-vasbetonanyagú külső felületeken rendszerint mosott, osztályozott nagyszemcséjű kavicsburkolat az elterjedt. Fegyverzetek lehetnek még különféle üvegek és áttetsző, vagy átlátszó műanyaglapok is.

közbenső réteg

Ha a panellel szemben fokozott hőszigetelő képesség van támasztva, a fegyverzetek közötti hőszigetelő réteg anyaga rendszerint valamilyen habosított műanyag (expandált polisztirol, poliuretán), vagy szálasított ásványi anyagok (üveg- és kőzetgyapot) lehetnek.

Vannak azonban nem kizárólag hőszigetelési célú közbenső rétegek, amelyek kialakítása rendszerint méhsejt-szerű, vagy nyílt-zártcellás habosítás az elérhető legkisebb tömeg melletti legnagyobb szerkezeti szilárdság érdekében. Ezek anyaga változatos, páratechnikai szempontokat figyelembe véve papír, műanyag, és habosított fém is lehet. Irányított fényáteresztésű szendvicspanelek esetében meghatározott átmérőjű átlátszó műanyagcsövek (fegyverzetfelületre merőlegesen beépítve), vagy zártcellás, szintén átlátszó műanyaghabok.

Felhasználása

Vázszerkezetre (fém, fa, műanyag anyagúak) szerelhetőek, a vázra rendszerint méretezett fém csavarokkal és különféle bilincsekkel rögzítik az egyes paneleket, a panelillesztéseket tömítik és/vagy előre gyártott profilokkal eltakarják.

Építményeknél, épületeknél
 • Hőszigetelt tető, hőszigetelt oldalfal.
 • Irányított fényáteresztésű panelek a beérkező napsugarak meghatározott irányú vezetésére.
 • Nem hőszigetelt belső falaknál hőszigetelés nélküli panelek.
Gépjárművekben
 • Repülőgépek belső térelválasztó falainál, elemeinél.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szendvicspanel


 

Referenciáink:

 

Apagy raktár | Balkány, gyártócsarnok szendvicspanelből | Bélapátfalva, raktár szendvicspanelből | Biatorbágy, áruház szendvicspanelből | Budapest III. kerület – szendvicspanel  | Budapest, XVII. ker. – Logisztikai központ szendvicspanelből | Edelény raktár szendvicspanelből | Hajdúszoboszló géptároló | Nagytarcsa | Rúzsa tároló szendvicspanelből  | Szeged, hűtőház acélszerkezetből | Tarcal szendvicspanel | Tiszalök, asztalos üzem szendvicspanelből | Zákányszék, hűtőház acélszerkezetből |Zákányszék, hűtőház

szendvicspanelből

 

szendvicspanel építés acelszerkezet-nagytarcsa

 gyartocsarnok szendvicspanel apagy-szendvicspanel12

 

 

Szendvicspanel gyártása

A polisztirol hab töltésű szendvicspanel alkalmazása:

 • üzemcsarnokok,
 • gazdasági épületek,
 • műhelyek,
 • raktárak,
 • hűtőházak, stb. burkolataként.szendvicspanel-gyartás

 

 

Szendvicspanel gyártás: A szendvicspanel gazdaságos megoldást jelent az oldalfal, válaszfal és az álmennyezet megoldásoknál. A szendvicspanel 1150 mm fedőszélességű és átmenő rögzítésű. A szendvicspanel hőhídmentes kapcsolatokkal kétoldali, 0,5 mm vastag acéllemez fegyverzettel és polisztirol hőszigeteléssel rendelkezik.

A szendvicspanel nútféderes kialakítású, emiatt egyszerűen és nagyon gyorsan szerelhető fém szelemenre, vasbetonra, vagy akár fa tartóra is. A szendvicspanelek rögzítése tömítőalátétes önfúró csavarral történik, vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhető, bármilyen épületen felhasználható.

Termékünket a kívánt hőszegetelésnek megfelelően akár 50-200 mm-es vastagságban és tetszőleges hosszban gyártjuk, szendvicspanel árak.

 


 

Szendvicspanel méretek

Vastagság
U(K) érték
50 mm
0,66 W/m2 K
90 mm
0,39 W/m2 K
120 mm
0,3 W/m2 K
150 mm
0,24 W/m2 K
200 mm
0,18 W/m2 K

Szendvicspanel tűzállósági határérték: Th=E15szendvicspanel-metszet

szendvicspanelek tűzvédelmi osztálya: B-s1, D0

 

A többféle szendvicspanel-vastagság és szendvicspanel-színválaszték lehetővé teszi,

hogy a célnak legmegfelelőbb kerüljön alkalmazásra, ezáltal a műszaki, esztétikai és gazdaságossági igények

egyaránt optimálisan kielégíthetők.